Mindfulness bij Fysiotherapie de Schutboom

Mindfulness is meer dan een App
Vindt je het lastig om jezelf een moment te gunnen zonder iets te moeten? Ben je vaak in gedachten ergens anders dan waar je op dat moment mee bezig bent? Heb je vaak behoefte om rust en balans te vinden in het hectische bestaan? Als het antwoord ja is, is mindfulness training een waardevolle investering in je welzijn.
Mindfulness is hip, en met de belofte van meer rust en balans is het voor velen heel aantrekkelijk. Het is echter méér dan een app of een instant oplossing voor de drukte en problemen in het leven. Juist in de duurzaamheid van de effecten schuilt de bewezen kracht van mindfulness. En hoewel het niet moeilijk is, laat de praktijk zien dat het onvoldoende te leren valt uit boeken of tijdschriften, of van die mobiele app. Skiën leer je tenslotte ook niet via Youtube.

Leren schakelen tussen doen en zijn

Mindfulness, of aandachtstraining, betekent bewust zijn van het huidige moment. En alles wat aanwezig is, met open aandacht observeren, vriendelijk en nieuwsgierig. Zonder te oordelen of snel vanuit een automatische impuls te handelen.  Bij de 8-weekse mindfulness training leer je schakelen tussen de automatische piloot en bewuste aandacht. Door de vaste patronen van onze gedachten en gedrag inzichtelijker te maken is verandering mogelijk. Je leert vaardigheden waarmee je stress-gerelateerde en aanhoudende pijnklachten duurzaam leert hanteren, verminderen en waar mogelijk voorkomen. Je leert dat er ook een zijn-modus bestaat, en dat iets doen niet altijd de oplossing is om tevreden of gelukkig te kunnen zijn.

Focus, veerkracht en (zelf)compassie
Mindfulness verbetert het vermogen om te focussen en bewuster beslissingen te nemen. Het geeft meer rust en helderheid, zelfcompassie en helpt ons positiever te denken. Door regelmatig mindfulness te beoefenen is het mogelijk stress en negatieve denkpatronen eerder te herkennen en je minder te laten lijden door impulsen, emoties en angst. Als gevolg kunnen langdurige stress-gerelateerde fysieke klachten (pijn, spanning, vermoeidheid) afnemen. Mindfulness maakt ons veerkrachtiger.

Stress, aanhoudende pijn of een chronische aandoening?
Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat mindfulness een positief effect heeft op aanhoudende stress, pijn, vermoeidheid, slaapproblemen, verminderde concentratie en piekeren, en zelfs het omgaan met een chronische aandoening, zoals MS of COPD. Naast reguliere zorg kan mindfulness een waardevolle aanvulling zijn.

Workshops en 8-weekse training
Om de voordelen van mindfulness in je dagelijkse leven te ervaren en te verankeren is een 8-weekse training in een kleine groep aanbevolen. Oefenen buiten de lessen om is essentieel en vraagt enige inzet van de deelnemers. Nieuwsgierig geworden?
Schrijf je in voor een introductie workshop bij Fysiotherapie de Schutboom en ervaar zelf hoe het is om met mindfulness aan de slag te gaan. Actuele data voor cursussen en workshops vind je op  www.prezentmindfulness.nl. Aanmelden kan door uw naam, telefoonnummer en de datum van de workshop te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Overtuigd? Meld je aan voor de 8-weekse cursus of lees meer op www.prezentmindfulness.nl.

Stap nu over de drempel en ervaar mindfulness zelf.
Je bent van harte welkom!
Laura Lundell
Mindful Fysiotherapeut (MSc) & Trainer


logo prezent letterc

Fysiotherapie De Schutboom
Jacob van Wassenaerstraat 68
5684 CS Best
Telefoon: 0499 - 39 21 91
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.