• Therapie & Training
  • Manuele therapie

Manuele therapie in Best

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie De Schutboom in Best behandelt klachten van het bewegingsapparaat. Doel van de manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten. Anderzijds het verbeteren van de houding, het stimuleren van de bewegingsvrijheid en het verminderen van pijn.

Verschil met fysiotherapie

Het verschil met een reguliere fysiotherapeut is dat de manueel therapeut extra kennis heeft opgedaan op het gebied van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam. In het bijzonder die van de wervelkolom. De manueel therapeut van de Schutboom in Best combineert deze kennis met een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten hiervan zijn vaak direct merkbaar.

Bij welke klachten kan manuele therapie toegepast worden?

Manuele therapie is geschikt voor de behandeling van bijvoorbeeld:
  • hoofd- en nekpijn;
  • nek- en schouderklachten;
  • hoge rugklachten;
  • lage rugklachten;
  • uitstraling naar billen, benen, schouders en armen;
  • heupklachten.

Hoe ziet de manuele therapie-behandeling eruit?

In een eerste gesprek in onze praktijk in Best informeert de manueel therapeut naar uw klachten. Vervolgens onderzoekt hij of zij hoe u zich beweegt en hoe uw gewrichten zich bewegen. Na het lichamelijk onderzoek vinden de daadwerkelijke behandelingen plaats, die om de twee of drie weken herhaald worden. De manueel therapeut van de Schutboom in Best gaat hierbij uw gewrichten op bepaalde manieren bewegen om ze beter te laten functioneren. Het behandelprogramma manuele therapie bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Wordt manuele therapie vergoed?

Manuele therapie wordt in principe voor volwassenen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van de soort aanvulling die u al dan niet heeft afgesloten, bestaat er een bedrag of een aantal behandelingen die door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Wij helpen u graag om u te informeren over uw specifieke recht op verzekering, maar uiteindelijk bent u zelf verantwoordelijk voor de betaling van uw behandelingen. Manuele therapie Best De Schutboom is overigens rechtstreeks toegankelijk. Dat wil zeggen dat u geen verwijsbrief van de huisarts nodig hebt en direct een afspraak met ons kunt maken.

Volwassenen van 18 jaar en ouder
Voor patiënten vanaf 18 jaar geldt, dat behandelingen manuele therapie worden vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Voor chronische patiënten zijn er andere regels.

Kinderen tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar worden behandelingen manuele therapie merendeels vanuit de basisverzekering vergoed:

  • de eerste 18 behandelingen per jaar (daarboven vanuit een eventueel aanvullende verzekering van de ouders);
  • behandeling van aandoeningen uit de chronische lijst hebben een volledige dekking vanuit de basisverzekering.
Chronische aandoeningen
De vergoeding van behandelingen voor chronische patiënten (volgens de landelijke lijst chronische aandoeningen) wordt vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering geregeld. De eerste 20 behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed, indien u die aanvullende verzekering ook voor de bewuste/specifieke therapie heeft afgesloten.
Bron: www.zorgvergoeding.com

Aanmelden manuele therapie

Ga hier naar het aanmeldingsformulier manuele therapie bij De Schutboom in Best.

Manuele therapie in beeld

Route kaart

Contact info

Fysiotherapie De Schutboom
Jacob van Wassenaerstraat 68
5684 CS Best
Telefoon: 0499 - 39 21 91
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.