Heupklachten en Heuppijn |
Oorzaken, behandelingen en adviezen

Heupklachten snel verhelpen?

De meest voorkomende heupklachten en hoe deze te behandelen

Heupklachten zijn vaak pijnklachten die zich in en rondom de heup bevinden. Ze komen op iedere leeftijd voor en ontstaan vaak door (overmatig) sporten, overbelasting of artrose. Soms ligt de oorzaak echter in onderbelasting, met als gevolg onvoldoende spierkracht en stabiliteit rondom de heup.

Heupklachten kunnen soms acuut ontstaan (door bijvoorbeeld een val of tijdens het sporten), maar ze kennen vaak ook een meer sluipend, chronisch karakter. In veel gevallen is het ook onduidelijk of de pijn in de heup voortkomt uit een aandoening van het heupgewricht zelf of dat deze door aandoeningen elders in het lichaam is veroorzaakt, zoals de rug, het bekken of de knie.

Om de heuppijn te verhelpen, is het daarom belangrijk om eerst de bron van de pijn te vinden. Bij Fysiotherapie De Schutboom zijn we in staat om de oorzaak van de heupklachten goed te onderzoeken. En waar nodig een adequate behandeling op te starten of in samenwerking met de huisarts verder te zoeken naar de ware oorzaak van de heupklachten.


Oorzaken heupklachten en heuppijn

Er zijn diverse oorzaken aan te wijzen voor heupklachten en soms veroorzaken stoornissen elders in het lichaam pijn in de heup. Denk daarbij aan aandoeningen in de rug, het bekken en de knie. De klachten lijken zich dan in de heup te bevinden, terwijl deze eigenlijk ergens anders vandaan komen. Voor een goede behandeling is het vinden van de precieze oorzaak van de heupklachten dan ook erg belangrijk.

De belangrijkste oorzaken van heupklachten zijn:

  • afwijkende stand na een fractuur;
  • artrose (afnemende kwaliteit van het kraakbeen);
  • bekken- en heupinstabiliteit;
  • doorbloedingsstoornis van de heup;
  • overbelasting van gewricht of omliggende spieren en pezen;
  • overgewicht;
  • slijmbeursontsteking;
  • sportblessure (spierverrekking of -scheur).

Effectieve behandeling heupklachten

Fysiotherapie De Schutboom in Best is de praktijk waar je terecht kunt voor je hulpvraag bij een heupklacht of een heupblessure. Als we samen de oorzaak van de heuppijn aangepakt en verholpen hebben, is het meestal raadzaam een oefenprogramma te blijven volgen. Dit om herhaling van je gezondheidsproblemen te voorkomen. Ook daarvoor kun je bij Fysiotherapie De Schutboom terecht. We bieden je medische fitness op maat of Pilates, beide voor een blijvend resultaat.

Daarnaast geven we gerichte adviezen rondom variatie in houding en beweging en is het bij heupklachten belangrijk om te zorgen voor een goede arbeids-/rustverhouding. Zorg en advies die we je bij Fysiotherapie De Schutboom uitstekend kunnen bieden. Want zoals bij veel klachten het geval is, is ook bij heuppijn maatwerk belangrijk.

Snel van je heupklachten af?

Persoonlijk advies, een duurzaam resultaat

Fysiotherapie De Schutboom in Best biedt niet alleen meerdere soorten behandelingen bij heupklachten, maar uiteraard hebben we ook de expertise en gekwalificeerde therapeuten in huis, evenals een modern ingerichte trainingszaal. Hier kunnen we je effectief helpen het gewenste niveau van je dagelijkse activiteiten terug te krijgen. Of dat nu is om inzetbaar te zijn in je werk of terug te keren naar het sportniveau waar je op zat; samen gaan we op zoek naar een effectieve en vooral ook duurzame oplossing op maat. En dat werkt.

Fysiotherapie na een operatie

Het kan van belang zijn om bij gevorderde artrose een operatie zo lang mogelijk uit te stellen. Dit omdat de levensduur van een heupprothese beperkt is en die niet heel vaak opnieuw vervangen kan worden. Mocht in het geval van heupartrose de therapie toch niet leiden tot het gewenste resultaat, dan is er een operatie soms onvermijdelijk. In de meeste gevallen zal er dan een totale heupprothese geplaatst worden (kop en kom). Uiteraard kun je ook voor de revalidatie na deze operatie bij Fysiotherapie De Schutboom in een deskundige omgeving terecht.


Therapie Overzicht De Schutboom

Arbeidsfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Dry needling

Fysiof fitness

Fysiotherapie

Longrevalidatie

benen, knie, rug

Looptraining

Manuele therapie

Mc Kenzie therapie

Medische training

Neurorevalidatie

Pilates

Sportfysiotherapie

Neem contact op

Fysiotherapie De Schutboom
Jacob van Wassenaerstraat 68
5684 CS Best
Telefoon: 0499 - 39 21 91
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.