Een actieve, individuele aanpak

Binnen de fysiotherapie is er de afgelopen jaren veel veranderd. Zo bestond een behandeling jaren geleden nog voornamelijk uit passieve technieken, waarbij de therapeut de cliënt behandelde. Tegenwoordig proberen wij patiënten er steeds meer bewust van te maken dat ze zelf al veel aan hun klachten kunnen doen en ze zelfs kunnen voorkomen. Deze actieve aanpak, samen met een persoonlijke inslag, staan bij ons centraal.

Een actieve aanpak

Veel van de problemen van het bewegingsapparaat zijn op te lossen of gunstig te beïnvloeden door juist weer aan het bewegen te gaan. De behandeltafel wordt dan ook steeds vaker gebruikt in combinatie met de oefenzaal, waar mensen onder deskundige begeleiding zelf aan de slag gaan. Deze actieve aanpak zorgt meestal voor een sneller herstel en blijkt zowel op korte als op lange termijn succesvol. Zo kunnen niet alleen bestaande klachten verholpen worden, maar leren we mensen ook preventief aan hun klachten te werken. Passieve technieken worden natuurlijk, indien noodzakelijk, ook nog steeds gedaan.

Een op maat gesneden programma

Ieder mens is anders en elk lichaam dus ook. Bij Fysiotherapie De Schutboom kennen we dan ook geen standaardbehandeling en -aanpak. We proberen juist met de patiënt/cliënt te achterhalen waar de kern van de hulpvraag ligt. Van daaruit kijken we welke mogelijkheden er zijn om het herstel zo optimaal mogelijk in gang te zetten en starten we een individueel behandel- en/of trainingsprogramma. Het kan dus zomaar zo zijn dat uw buurman voor dezelfde klacht een andere behandeling krijgt.

Therapie Overzicht De Schutboom

Arbeidsfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Dry needling

Fysiof fitness

Fysiotherapie

Longrevalidatie

benen, knie, rug

Looptraining

Manuele therapie

Mc Kenzie therapie

Medical taping

Medische training

Neurorevalidatie

Pilates

Sportfysiotherapie

Neem contact op

Fysiotherapie De Schutboom
Jacob van Wassenaerstraat 68
5684 CS Best
Telefoon: 0499 - 39 21 91
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.