Medische trainingstherapie

Wat is medische trainingstherapie?

Medische trainingstherapie heeft als doel een optimaal functieherstel te bewerkstelligen. Door middel van het trainen van spiergroepen proberen we de optimale balans te krijgen tussen belasting en belastbaarheid. Het lichaam moet als het ware sterk genoeg zijn om dagelijkse en/of sportactiviteiten aan te kunnen. Naast een actieve, persoonlijke en individuele aanpak, leren we mensen ook weer vertrouwen te krijgen in hun eigen mogelijkheden. De medische training kan onderdeel uitmaken van de behandeling, maar kan ook aanvullend ter preventie van herhaling van klachten worden gegeven.

Bij welke klachten kan medische trainingstherapie toegepast worden?

Medische trainingstherapie is geschikt voor de behandeling van bijvoorbeeld:

  • nek- en rugklachten;
  • chronische lage rugklachten;
  • RSI;
  • revalidatie na een hernia-, knie- of heupoperatie;
  • hartrevalidatie na infarct en/of operatie;
  • chronische aandoeningen zoals COPD, diabetes, CVA.
Hoe ziet de behandeling eruit?

Bij de medische trainingstherapie wordt door de fysiotherapeut een exact passend oefenprogramma opgesteld. Dit wordt continu getoetst en bijgesteld afhankelijk van de ontwikkeling van de klachten. Het accent hierbij ligt op de functionele training. Dit wil zeggen dat die spiergroepen getraind worden in bewegingspatronen die bekend zijn voor het lichaam. Ook houdingsverbetering is een zeer belangrijk onderdeel bij de medische trainingstherapie. Een slechte houding geeft een afwijkende stand van uw wervelkolom, waardoor heel geleidelijk en nauwelijks merkbaar een breed scala aan klachten ontwikkeld kunnen worden.

Wordt medische trainingstherapie vergoed?

Bovenstaande therapievorm wordt in principe voor volwassenen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van de soort aanvulling die u al dan niet heeft afgesloten, bestaat er een bedrag of een aantal behandelingen die door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Wij helpen u graag om u te informeren over uw specifieke recht op verzekering, maar uiteindelijk bent u zelf verantwoordelijk voor de betaling van uw behandelingen.

Volwassenen van 18 jaar en ouder
Voor patiënten vanaf 18 jaar geldt, dat behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Voor chronische patiënten zijn er andere regels.

Kinderen tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar worden behandelingen merendeels vanuit de basisverzekering vergoed:

  • de eerste 18 behandelingen per jaar (daarboven vanuit een eventueel aanvullende verzekering van de ouders);
  • behandeling van aandoeningen uit de chronische lijst hebben een volledige dekking vanuit de basisverzekering vanaf de dertiende behandeling.

Chronische aandoeningen
De vergoeding van behandelingen voor chronische patiënten wordt vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering geregeld. De eerste 20 behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed, indien u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft afgesloten.
Kijk voor meer informatie op www.fysiovergoeding.nl.

Therapie Overzicht De Schutboom

Arbeidsfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Dry needling

Fysiof fitness

Fysiotherapie

Longrevalidatie

benen, knie, rug

Looptraining

Manuele therapie

Mc Kenzie therapie

Medische training

Neurorevalidatie

Pilates

Sportfysiotherapie

Neem contact op

Fysiotherapie De Schutboom
Jacob van Wassenaerstraat 68
5684 CS Best
Telefoon: 0499 - 39 21 91
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.