Bekkenfysiotherapie

Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie richt zich op de behandeling van de problematiek van de bekkenbodem (urethra, vagina, anusgebied). De klachten komen veel en in alle leeftijdsgroepen voor. Meer vrouwen dan mannen hebben er last van. En ook bij kinderen kan het voorkomen. Daarnaast richt bekken fysiotherapie zich op de behandeling van klachten tijdens en/of na de zwangerschap. Denk hierbij klachten van het bekken en/of de lage rug, zoals bekkenpijn en bekkeninstabiliteit. Ook na een trauma kunnen bekkenklachten bij beide geslachten voorkomen en behandeld worden.

Bij welke klachten kan bekkenfysiotherapie toegepast worden?

Bekken fysiotherapie kan helpen bij de volgende klachten:

 • incontinentie ofwel ongewild verlies van urine of ontlasting;
 • moeilijkheden bij het plassen;
 • verzakking van blaas, baarmoeder of endeldarm;
 • obstipatie of diarree;
 • bekkenbodemproblemen voor of na de bevalling of na een operatie;
 • prostaatproblemen;
 • bekken- of lage rugklachten tijdens en/of na de zwangerschap;
 • bekkenpijn;
 • bekkeninstabiliteit;
 • bekkenklachten na een traumatische ervaring.
Hoe ziet de behandeling eruit?

Bekkentherapie is een fysiotherapeutische behandeling, bestaande uit oefentherapie en adviezen. In veel gevallen helpt bekkenbodem fysiotherapie goed en kan het uw incontinentieprobleem verminderen of zelfs verhelpen. U hebt bovendien minder incontinentiemateriaal nodig en een eventuele operatie kan mogelijkerwijs zelfs uitgesteld of voorkomen worden. De behandeling van bekken fysiotherapie tijdens en/of na de zwangerschap bestaat uit adviezen, oefentherapie, stimuleren van een goede houding en beweging.

Wordt arbeidsfysiotherapie vergoed?

Bovenstaande therapievorm wordt in principe voor volwassenen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van de soort aanvulling die u al dan niet heeft afgesloten, bestaat er een bedrag of een aantal behandelingen die door uw zorgverzekeraar worden vergoed. Wij helpen u graag om u te informeren over uw specifieke recht op verzekering, maar uiteindelijk bent u zelf verantwoordelijk voor de betaling van uw behandelingen.

Volwassenen van 18 jaar en ouder
Voor patiënten vanaf 18 jaar geldt, dat behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Voor chronische patiënten zijn er andere regels.

Kinderen tot 18 jaar
Voor kinderen tot 18 jaar worden behandelingen merendeels vanuit de basisverzekering vergoed:

 • de eerste 18 behandelingen per jaar (daarboven vanuit een eventueel aanvullende verzekering van de ouders);
 • behandeling van aandoeningen uit de chronische lijst hebben een volledige dekking vanuit de basisverzekering.

Chronische aandoeningen
De vergoeding van behandelingen voor chronische patiënten wordt vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering geregeld. De eerste 20 behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed, indien u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft afgesloten.
Kijk voor meer informatie op www.fysiovergoeding.nl.

Waarom een arbeidsfysiotherapeut in plaats van een fysiotherapeut?
Voor veel fysiotherapeuten speelt werkverzuim van hun patiënten nauwelijks een rol. De reguliere behandeling richt zich op het opheffen of verminderen van stoornissen, beperkingen en handicaps. Veel problemen zijn echter werkgerelateerd en dus van invloed op de prestaties van een werknemer. In tegenstelling tot de reguliere fysiotherapeut kijken wij als arbeidsfysiotherapeuten dan ook veel breder. We zijn actief betrokken in de interactie tussen de mens en zijn of haar werkomgeving. De arbeidsfysiotherapeutische aanpak sluit aan bij de klacht, het gedrag en de omgeving. Dit alles vanuit de verantwoordelijkheid voor de cliënt en het bedrijf, met als meerwaarde interventie efficiëntie!

Therapie Overzicht De Schutboom

Arbeidsfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Dry needling

Fysiof fitness

Fysiotherapie

Longrevalidatie

benen, knie, rug

Looptraining

Manuele therapie

Mc Kenzie therapie

Medische training

Neurorevalidatie

Pilates

Sportfysiotherapie

Neem contact op

Fysiotherapie De Schutboom
Jacob van Wassenaerstraat 68
5684 CS Best
Telefoon: 0499 - 39 21 91
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.